5.10.2012

Cykl Weekendowe Śniadania - Francuskie rożki




Ciasto francuskie to jedna z żelaznych pozycji w moich zapasach. W kilka minut można wyczarować pyszną przekąskę, kolację lub coś na słodko. Jest idealne także na śniadanie. Dziś ukryłam w nim tylko 3 składniki - tylko tyle i aż tyle. Zatem zapraszam na śniadanie - chwila przygotowań a później kilkanaście minut oczekiwania na pyszne, ciepłe śniadanie w łóżku - propozycja idealna na leniwy weekendowy poranek :)

Składniki (dla 2 osób)

  • 1/2 opakowania ciasta francuskiego
  • 1/2 krążka sera camembert
  • garść suszonej żurawiny
  • 9 plasterków salami

Wykonanie

Chyba nie trzeba nic pisać, wystarczą zdjęcia. Czas pieczenia ok. 20 min w temperaturze 160 stopni - dokładnie tyle, by włączyć ulubioną piosenkę, zaparzyć herbatę, wycisnąć sok ze świeżych pomarańczy :) 













Smacznego weekendu :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Durszlak.pl