Ciasto francuskie to jedna z żelaznych pozycji w moich zapasach. W kilka minut można wyczarować pyszną przekąskę, kolację lub coś na słodko. Jest idealne także na śniadanie. Dziś ukryłam w nim tylko 3 składniki - tylko tyle i aż tyle. Zatem zapraszam na śniadanie - chwila przygotowań a później kilkanaście minut oczekiwania na pyszne, ciepłe śniadanie w łóżku - propozycja idealna na leniwy weekendowy poranek :)
Składniki (dla 2 osób)
- 1/2 opakowania ciasta francuskiego
- 1/2 krążka sera camembert
- garść suszonej żurawiny
- 9 plasterków salami
Wykonanie
Chyba nie trzeba nic pisać, wystarczą zdjęcia. Czas pieczenia ok. 20 min w temperaturze 160 stopni - dokładnie tyle, by włączyć ulubioną piosenkę, zaparzyć herbatę, wycisnąć sok ze świeżych pomarańczy :)
Smacznego weekendu :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz